Yükleniyor

QAL 991


QAL 991

QAL 991

Partikül Analizörleri


ENVEA QAL-991, EN 14181, EN 13284-2 ve EN 15267-3 standartlarına uygun olarak geliştirilmiş, QAL1 sertifikalı sürekli partikül emisyon izleme sistemidir. ElectroDynamic Probe Electrification ölçüm teknolojisi ile çalışan sistem, baca gazı içerisindeki partiküllerin sensör probu ile etkileşimini esas alarak toz konsantrasyonunu güvenilir ve tekrarlanabilir şekilde ölçer. Bu ölçüm yaklaşımı, gaz hızı değişimleri ve sensör yüzeyindeki kirlenme gibi proses etkilerinden minimum düzeyde etkilenir ve özellikle düşük toz konsantrasyonlarında yüksek kararlılık sağlar.

QAL-991, torbalı filtreler, kartuş filtreler, siklonlar ve diğer yüksek verimli filtrasyon sistemleri sonrasında partikül emisyonlarının izlenmesi için tasarlanmıştır. Sistem, kuru baca gazı uygulamalarında sürekli emisyon takibi yaparak yasal limitlere uyumun sağlanmasına ve filtrasyon performansının izlenmesine olanak tanır. Otomatik sıfır ve span kontrol fonksiyonları sayesinde QAL3 gerekliliklerini destekler ve uzun dönemli ölçüm kararlılığı sunar.

QAL-991, tekli baca uygulamalarının yanı sıra çoklu sensör konfigürasyonları ile birden fazla ölçüm noktasının merkezi bir kontrol ünitesi üzerinden izlenmesine imkân verir. RS-485 (Modbus), Ethernet ve analog 4–20 mA çıkış seçenekleri sayesinde PLC, DCS ve SCADA sistemlerine kolayca entegre edilebilir. Enerji santralleri, atık yakma tesisleri, metal ve mineral endüstrisi, çimento ve kimya tesisleri gibi geniş bir uygulama yelpazesinde sürekli emisyon izleme ve proses kontrolü amacıyla kullanılmaktadır.

Teknik Özellikler
Ölçülen Parametre Partikül (toz) konsantrasyonu
Ölçüm Teknolojisi ElectroDynamic® Probe Electrification
Sertifikasyon QAL1 (EN 14181 / EN 13284-2 / EN 15267-3) – MCERTS & TÜV onaylı
Ölçüm Aralığı 0–1000 mg/m³
Stack/Baca Çapı Uygunluğu ≤ 8 m
Baca Gazı Sıcaklığı (Stack) Maks. 500 °C
Prob/Algılayıcı Türleri Pasif/Active sensör seçenekleri
Fonksiyon & QA Kontrolleri Otomatik sıfır, span ve short-circuit check
Veri Çıkışı RS-485 (Modbus), Ethernet, USB (opsiyonel)
Analog Çıkış 4-20 mA (kontrol ünitesi üzerinden)
Kontrol Üniteleri Stand-alone veya ProController ile ağ sistemleri
Çevrimsel Kontrol Arayüzleri Modbus/RS-485, Ethernet
Koruma Sınıfı (Muhafaza) IP66
Besleme Gerilimi 18-24 V DC (kontrol ünitesi üzerinden)
Haberleşme & I/O Çoklu girişler (sıcaklık, basınç, O₂ normalizasyonu vb.)
Montaj Tipi Flanşlı bağlantı (DN80/PN10, PN16 veya ANSI 3” 150 lb)
Hava Purge Opsiyonel purge bağlantısı (5-10 L/dak temiz hava)
Zone Sınıfları ATEX Gaz Zone 2 / Toz Zone 22; IECEx Gaz 2 / Toz 20/21/22
Ortam Çalışma Sıcaklığı -20 … +50 °C (çeşitli sertifika konfigürasyonlarına göre)